Kā uzsākt Amazon biznesu?

Kā uzsākt Amazon biznesu?

Kad esat izlēmis sākt tirgoties Amazon platformā, jūs pievienojaties grupai cilvēku kas tirgo gan amatnieku preces, gan Fortune 500 kompanijas, kas tirgo inovatīvus produktus. Jautājums paliek aktuāls kā uzsākt Amazon biznesu?  Visi Amazon pārdevēji vēlas sasniegt simtiem miljonu  jaunu klientu, kas apmeklē Amazon platformu.

Kā piereģistrēties Amazon platformā?

Aīmazon platformā ir divu veidu konti- individuālais un profesionālais, vai kā citi dēvē standarta un premium. Amazon sniedz  iespēju tirgoties ar 1 preci vai tūkstošiem, pirms Jūs sākat reģistrēties izlemjat kurš plāns būs piemērotāks Jūsu vajadzībām.

Standarta plānā  vienas preces pārdošana maksās 0.99 $ vai arī izvēlēties premium kontu un tirgojiet tūkstošiem preces maksājot vien 39.99 $. Ja Jūs plānojat tirgot vairāk par 40 precēm mēnesī tad premium konts būs tieši laikā. Lai arī kādu konta plānu Jūs izvēlētos, vēlāk to ir iespējams nomainīt.

Standarta plāns

  • Tirgo mazāk kā 40 preces mēnesī
  • Nav nepieciešami advancēti pārdošanas rīki
  • Joprojām domā ko tirgot

Premium plans

  • Tirgo vairāk kā 40 preces mēnesī
  •  Ir nepieciešamība piekļūt API un citiem pārdošanas rīkiem
  • Vēlies tirgoties programmās Handmade un Launchpad

Joprojām nav skaidrs kā piereģistrēties Amazon platformā?  Process ir vienkārš un tarifu plāni maināmi jebkurā laikā, vienīgi jāatceras ka tiks piemērota arī papildus maksa par pakalpojumiem. Par to nedaudz vēlāk.

Kas tev nepieciešams lai uzsāktu Amazon biznesu?

Lai veiksmīgi piereģistrētu savu Amazon kontu, sagatavo sekojošus dokumentus:

  • Bankas konta numuru/ izdruku
  • Aktīvu kredīt karti
  • Pasi vai ID karti
  • PVN numuru Juridiskāi personai
  • Telefon numuru

Cik izmaksā Amazon tirdzniecības uzsākšana?

Amazon ir vairākas pārdošanas maksas, atkarība no Jūsu konta veida un produkta.

Abonēšanas maksa

Kā jau minējām iepriekš šī maksa atkarīga no izvēlētā konta veida.

  • Premium plānā šis izmaksas ir 39.99 $ mēnesī
  • Standarta plāna par katru pārdoto vienību 0.99 $

Pārdošanas maksa

Šī maksa tiek ieturēta par pārdotu preci.( kas ir procents no pārdošanas cenas un mainās atkarībā no produkta kategorijas.

Preču sūtīšanas izmaksas.

Ja jūs paši izsūtat preces klientiem, tad jārēķinās ar sūtīšanas izmaksām, kas atkarīgs no produkta svara, lieluma un izvēlētās kompānijas.

Amazon izmaksas, ja Jūsu prece tiek izsūtīta no Amazon noliktavas( FBA)

Šeit Amazon ietur nelielu maksu par produkta uzglabāsanu viņu noliktavā, pakošanu un izsūtīšanu. Cenas variē no produkta izmēriem un svara. Aptuvenās izmaksas varat pārbaudīt izmantojot FBA kalkulātoru

Iepazīsti savu pārdošanas konsoli, vai Amazon Backend

Līdz ko Jūs piereģistrējaties Amazon platformā, jums ir pieeja pārdošanas rīkam. Angliski tas būtu Seller Central, no šejienes ir iespējams veikt visas darbības, kas saistās ar Jūsu produktiem, reklamām, noliktavu atlikumiem utt.

Uzskaitīšu dažas darbības ko varat veikt izmantojot “Seller Central”

  • Sekot līdzi preču atlikumiem un atjaunināt esošos piedāvājumus
  • Lejupielādēt atskaites
  • Sekot līdzi pārdošanas apjomiem

Kā ievietot Amazon platformā produktus?

Lai pārdotu produktus Amazon, pirmkārt Jums vajag izveidot jaunu produkta aprakstu, vai pievienoties jau esošam( ja jūs plānojat tirgot jau esošu produktus kas ir Amazon). Balstoties uz konta veidu kāds Jums ir pastāv iespēja ievietot produktus  dažādi, piemēram, premium plāna lietotāji var ievietot vairumā produktus, augšupielādējot 100 vai pat tūkstošiem preces vienlaicīgi, savukārt ja Jums ir individuālais konts preces jāievieto pa vienai.

Kas Jums ir nepieciešams lai ievietotu Amazon platformā produktus?

Produktam ir jābūt identifikācijas numuram ( EAN, UPC, ISBN), jo Amazon pēc identifikācijas numuru atpazīst kas tā ir pa preci, ja Jūs jau tirgojat kādu preci, kas ir pieejama Amazon tīklā, Jums nav nepieciešams veidot jaunu identifikācijas numuru. Bet ja Jūs velaties ievietot jaunu produktu kam nav vēl identifikācijas, būs jāiegādās UPC kods, Amazon pēdējā laikā ļoti strikti sācis skatīties uz identifikācijas numuriem un iesaka izvēlēties viņu sadarbības partneri GS1 

Amazon produkta apraksta izveide

Viens no galveniem veiksmes faktoriem Amazon ir pareizi izveidots produkta apraksts. Fullio komanda var palīdzēt šajā jautājumā, izpētīsim Jūsu produktu, atlasīsim pareizos atslēgvārdus un izveidosim profesionalu produkta aprakstu.

Bilžu saderība

Produkta bildei jābūt vismaz 500×500 pixel( vai 1000x 1000x priekš labākas kvalitātes) un Amazon nianse ir tā ka produktam ir jābūt uz balta fona un jāaizņem vismaz 80% no visas produkta bildes.

Kā nosūtīt Amazon produktus ?

Pastāv divas iespējas kā nosūtit produktus Amazon klientiem. Pirmā iespēja uzņēmums glabā savus produktus savā noliktavā un brīdi kad klients ir iegādājies preci Amazon, tad tiek izsūtīts, otrs variants ir izmantot Amazon FBA, jeb Amazon noliktavu, no kuras tiks izsūtīta jūsu prece.

Priekšrocības sūtot pašam preces klientiem

Tu pats esi noteicējs par savu preci/ iepakojumu un atlikumiem, respektīvi pasiem ir jāseko līdzi vai kāds klients ir nopircis Amazon platformā Jūsu preci , jāsapako un jānosūta.

 

Priekšrocība izmantojot Amazon FBA pakalpojumus

Amazon FBA lielākā priekšrocība ir tā ka klients preci jau saņem nākošajā dienā, diezvai sūtot preci no Latvijas tā pie klienta Amerikā nonaks jau nakošajā dienā. Amerikas pircēji ir pieraduši pie ātrām piegādēm. Izmantojot Amazon FBA sniegtās iespējas, Jums nav jauztraucas par sūtījuma iepakošanu, izsūtīšanu, to visu paveiks Amazon Jūsu vietā, protams, iekasējot nelielu summu no pārdotās preces.

 

Sāc tirgoties Amazon jau šodien

Savs brends Amazon platformā ir jāsāk audzēt jau šodien. Kā uzsākt Amazon biznesu? Fullio komanda tic, ka tuvākajos gados visi iepirksies Amazon platformā, esam gatavi palīdzēt, sniegt konsultāciju un kopīgi izlemt kā attīstīt tieši Jūsu brendu Amazon.

Līdzīgi raksti:

Kā pārdot produktus Amazon platformā?

Kādas preces tirgot Amazon platformā?